Felekezetközi alkalmak

FELEKEZETKÖZI IMAALKALMAK TÖRTÉNETE.

Bizonyság a kezdetekből: Már a megtérésem pillanatától egy belső olthatatlan tűzként égett bennem a felekezetek közötti határok lebontásában való munkálkodás.

Ennek legerőteljesebben az ideje 2000 év végén kezdődött amikor elindulta a Szeretet Lángja Gyülekezet plántálása. 2001 januárban megkerestem az Agape gyülekezet vezetőjét,s egy együtt töltött 6 órásbeszélgetés imádkozás , látásmegosztás” után megbeszéltük, hogy elkezdünk havi egy szombat este  együtt imádkoznia városunkért, s gyülekezeteinkért. (polgármesterért, képviselőkért,különböző pártokért, rendőrség, egészségügy,közigazgatásban dolgozókért. Tanárokért, az óvodai szinttől az egyetemiig. Vállalkozókért, és alkalmazottakért, s összességében minden emberért. S minden gyülekezetért.)

Mivel Balogh Ferenc (Agapé Gyülekezet pásztora) jól ismerte a Baptista gyülekezetet így  következő hónaptól már ők is velünk együtt imádkoztak.

2002 nyarától az Úr látomások és álmok által ösztönzött arra,hogy keressem fel a város többi felekezetének vezetőit és bátorítsam őket is a részvételre. Mivel ezt első „látásra” nehéznek láttam,egy látomást kaptam. --- Láttam amint egy, a kezemben lévő hógolyót elindítók egy hatalmas hegy oldalról, s az lavinává változik.  – Tudtam,hogy ez azt jelenti,hogy nekem csak kis dolgot kell tennem s a többit az Úr intézi.

Nemsokára nyilvánvalóvá vált mit jelentett a látomás. - A Timóteus Társaság egy nagyszabású evangelizációt szervezett a városunkban, s össze hívták a felekezetek vezetőit. Így TÁLALTA Isten elém a lelkészeket és egyszerűsítette le számomra a kommunikációt velük a közös imádkozást illetően. Hiszen a több hónapos felkészülés során elég jól megismertük egymást.

Voltak akik „beszálltak” a felekezetközi imába, s voltak akik távol maradtak. Ezután már hat felekezet imádkoztunk együtt a városért és a gyülekezetekért.

Nagyon sok bizonyságunk van a sok év együtt imádkozás imameghallgatásai által. Közös evangelizációk,melyek pozitív hatása a megtértek sokaságán kívül, még a Baptista Gyülekezet ingyen telekhez jutását is elősegítette. 2006-ban üzenetet kaptunk a volt köztársasági elnök úrtól (Göncz Árpád) aki üdvözölte a közös imádkozásban résztvevő gyülekezeteket,s örömét fejezte ki,hogy ily módon is dőlnek a felekezetek közötti elválasztó falak.

Reméljük még azok a felekezetek is az együtt imádkozás mellett döntenek, akik eddig még nem vettek részt  ebben, hogy az „Isten Országa még erőteljesebb legyen itt Gödöllőn és a környező településeken.

Szeretettel: Szabó Sándor lelkipásztor