Megújult Nemzedékért Alapítványunk

 Megújult Nemzedékért Alapítvány

MNA

 


Tennünk kell nemzetünkért! Tegyünk együtt egy megújult nemzedékért!


Bemutatkozás
 

A Megújult Nemzedékért Alapítvány 2008-ban alakult. Felvállalt célja, hogy Gödöllőn és környékén személyes tanácsadással, valamint különböző nyilvános programok, rendezvények szervezésén keresztül hozzájáruljon a családok egységéhez, a házasságok megerősödéséhez, az elesett emberek újra talpra állásához és az ifjúság védelméhez. Célunk, hogy ezen a területen szerzett tapasztalatainkat megosszuk hasonló szervezetekkel. Bár alapítványunk fiatal, az elmúlt években „még alapítványi kereten kívül” sok területen  igyekeztünk segíteni a gödöllői embereknek, fiataloknak, szükségben levő családoknak, elesetteknek.

Tevékenységeink közé tartoztak az alábbiak: drogellenes fesztiválon való részvétel, karácsonyi süteményosztás, rászorulóknak ételosztás, szabadtéri  filmvetítés, iskolai bábelőadás, Forrás Családsegítővel, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal, az ÉlelmiszerBankkal való együttműködés, utcai beszélgetések fiatalokkal és keresztény rock koncertek szervezése.


Küldetési nyilatkozat

 

Alapvető küldetésünk, hogy a társadalom alapját képező családok egységét erősítsük. Hisszük, hogy egy társadalom akkor egészséges, ha a családok egészségesek. A család számunkra egy férfi és nő házasságon alapuló olyan kapcsolata, amelyben a gyermekek biztonságban nőhetnek fel. Az  Alapítvány tevékenysége során kiemelten nagy hangsúlyt kíván fektetni az erkölcsi alapelvek bemutatására és annak elérésére, hogy ezek újra minél több ember életében értékké válhassanak.

 

Tevékenységeink:


A családok egységének megőrzésére az alábbi tevékenységeket végezzük:
• Család- és házassággondozási alkalmak szervezése
• Házassági felkészítő foglalkozások tartása
Gyermekeink érdekében szervezett programok:
• Baba-mama foglalkozások
• Játszóházak kialakítása
• Nyári gyermektáborok szervezése
• Bábelőadások tartása
Ifjúságvédelmi programjaink:
• Drog-, alkoholprevenciós előadások tartása iskolákban olyan vendégek részvételével, akik 
sikeresen megszabadultak függőségeikből.
• Szexuális felvilágosító előadások tartása
• Közösségi, zenei és sport programok szervezése, amelyek célja rámutatni a család fontosságára és alapvető erkölcsi értékekre
Elesett emberek érdekében végzett tevékenységek:
• Nehéz helyzetben levő emberek segítése ruha- és élelmiszersegélyeken keresztül
• Együttműködés családsegítő központokkal és anyaotthonokkal
• Lelki segítségnyújtás a krízisek feldolgozásáért
• Közvetlen kapcsolattartás a helyreállás és a társadalomba való újbóli sikeres beilleszkedés érdekében

Tisztelt Olvasó!

 

Szeretettel kérjük Önt, hogy ha a társadalom bármely részéhez tartozóként úgy véli, hogy fentebb említett céljainkkal egyetért, és szolgáltatásaink közül bármelyikre igényt tartana, akkor az alább felsorolt elérhetőségeink valamelyikén jelezze nekünk, hogy megbeszélhessük a részleteket, hiszen tevékenységeink egy részét igény szerint szervezzük.

Jelenleg egy Alpha Kurzusunk megy, mely „Az élet nagy kérdései”-re keresi a válaszokat - előadás és beszélgetés – formában szendvics,üdítő mellett heti egy alkalommal 2-3 órában esténként. A következőt tavasszal szeretnénk indítani.

Ugyancsak tavasztól tervezünk egy Házas Kurzust, vagy helyesebben HázasRandit, melyre főként párokat várunk. „Ha tervezed a házasságot, új a házasságod, vagy szeretnéd megújítani a kapcsolatod, felfrissíteni, akkor a HázasRandi Neked szól! A házasság érték, amit gondos kutatómunkával lehet felfedezni és megtartani. Ebben segít a Házas Kurzus. Ami vár: vezetett beszélgetések prezentációkkal, egy finom vacsora, jó hangulat… A témákból: szilárd alapozás, a kommunikáció művészete, a tettekben megnyilváánuló szeretet, konfliktuskezelés, a megbocsátás ereje, anyós-após kérdés, a szexszualitás…” (részletek a plakátról)
Rendezvényeink ingyenesek, adományt köszönettel elfogadunk.

 

A fenti két konkrét tervvel kapcsolatban is az alábbi elérhetőségeken tudunk bővebb információkat adni.

 

Szabó Sándor: 06 70 323 62 51
Rottmayer Barnabás: 06 70 327 55 92
E-mail: mna.alapitvany@gmail.comTisztelettel és köszönettel:
Rottmayer Barnabás MNA elnökOlvasson tovább: https://www.mnalapitvany.hu/