A gyülekezet rövid története

2016.02.18 12:20

Történetünk

A Szeretet Lángja Gyülekezet pünkösdi karizmatikus gyülekezet. Az Omega Hálózat része. A gyülekezet 2000 óta van jelen Gödöllő szellemi életében. Vezetője Szabó Sándor pásztor. Taglétszáma kb. 60 fő.

A gyülekezet története a péceli Kármel gyülekezet missziójával függ össze. 1995 végén a Kármel gyülekezet bibliatanulmányozó csoportja alakult meg Gödöllőn Szabó Sándor vezetésével. 2000 szeptemberében egy Menny kapui pokol lángjai előadás után, amit a gödöllői csoport és a péceli Kármel gyülekezet szervezett, megalakult a gyülekezet és 2000. október 29-én megtartotta az első istentiszteleti alkalmát, akkor még kéthetes ciklusban. 2002-ben a Timóteus Társaság által szervezett Jézus élete című filmbemutatón már együtt evangelizált a többi keresztény felekezettel. A gyülekezet azóta is havi rendszerességgel imádkozik a városért a helyi evangéliumi keresztény, baptista, adventista és református gyülekezettel. A gyülekezetnek önálló házicsoportja működik Gödöllőn, a gödöllői Szociális otthonban, Kistarcsán és Isaszegen.

A gyülekezet istentiszteleteit vasárnaponként a gödöllői Madácsh Iskola meletti udvar épületében tartja és havonta egy alkalommal részt vesz az Omega Hálózat közös istentiszteletén. Hét közben házicsoportos alkalmakat tartunk.